Associacions

100 associacions

Un grup de persones amb objectius comuns, en el que les decisions es prenen entre tots i sense tindre ànim de lucre.

Et sonen estes característiques?

06 May 2013 0 comment
(0 votos)
 
Associacions

Perquè eixa és la definició d'una associació: la unió de diverses persones que busquen aconseguir un fi comú, com per exemple, donar-se a conéixer o compartir inquietuds i interessos. Sempre d'una manera organitzada i prenent les decisions de manera democràtica i sense cap tipus d'interés econòmic. Formant una personalitat jurídica, i regulada per la Llei Orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del Dret d'Associació.

Encara no has creat la teua? I a què estàs esperant? A continuació tens els passos que has de seguir per a crear la teua pròpia associació. 

En primer lloc els requisits que heu de complir: el mínim nombre de persones que es necessiten per a muntar una associació és de cinc. A més, totes elles han de ser menors de 30 anys (en el cas que siga una associació juvenil).

I ara els passos. El primer que has de fer és reunir-te amb les persones que també desitgen associar-se, recorda que com a mínim heu de ser cinc. És en esta primera reunió on heu d'alçar l'Acta Fundacional.

Que què és això? Doncs un document legal en què queda constància que tots els membres esteu d'acord a formar la dita associació. Ací tens un exemple d'Acta Fundacional per a descarregar. No vos oblideu de firmar-la tots els assistents a la junta.

Acta Fundacional (Castellà)

Acta Fundacional (Valencià)

El següent pas és donar-la d'alta en Conselleria. Per a això, a més d'una còpia de l'Acta Fundacional firmada, heu de presentar la relació de càrrecs de l'associació (qui és el president, el secretari, tresorer, vocal...) i els estatuts. En el Registre de la Direcció Territorial de Justícia i Benestar Social de València, en l'Avinguda Baró de Càrcer núm. 36, o en la finestreta única de l'Ajuntament de Puçol.

Què són els estatuts? Són les regles de funcionament de la nova associació. En elles s'inclouen els objectius de l'associació, els drets i deures dels membres, el pressupost, les quotes dels socis, entre altres coses. Els dos els heu de firmar. A continuació podeu descarregar-vos un exemple, tant de la relació de càrrecs com dels estatuts.

Relació de càrrecs i Estatuts (Castellà)

Relació de càrrecs i Estatuts (Valencià)

També en Conselleria has de presentar la sol·licitud d'inscripció en el Registre Autonòmic d'Associacions, la qual et pots descarregar des d'ací mateix, junt amb les fotocòpies compulsades dels D.N.I. de tots els membres presents en la Junta Fundacional.

Sol·licitud d'inscripció 

Enhorabona! Tu i els teus amics ja podeu funcionar com a associació amb el resguard provisional d'inscripció, mentre rebeu el vostre nombre definitiu de registre. Encara que per a poder fer tràmits econòmics encara queda un pas més. Quin? Sol·licitar el CIF de l'associació en Hisenda.

Què és el CIF? El Codi d'Identificació Fiscal és la forma d'identificació tributària que s'usa a Espanya per a les persones jurídiques, com per exemple les associacions. I és únic per a cada entitat. És a dir, és com el DNI de les empreses.

Per a això només has d'omplir el model 036. Pots fer-ho de diverses formes: a través de la seu electrònica de l'Agència Tributària, completant el model que ací s'adjunta, o sol·licitant una còpia en l'Administració d'Hisenda. I una vegada que ho hages omplit has de portar-ho a l'Administració de l'Agència Tributària de Sagunt, en el Carrer Horts núm. 79, en paper i firmat.

Model 036

Llavors et donaran un CIF provisional, que funcionarà fins que rebeu el vostre nombre definitiu del Registre Autonòmic d'Associacions de Conselleria, aproximadament al cap dels sis mesos de la seua sol·licitud. En eixe moment hauràs de tornar a l'Administració d'Hisenda i facilitar-los eixa dada. D'esta forma, l'associació obtindrà el seu CIF definitiu.

I una vegada que hages conclòs tots estos passos, ja pots donar d'alta la teua associació en el Registre Local d'Associacions en l'Ajuntament de Puçol. I així podràs beneficiar-te de les ajudes, informacions, consells... que el nostre Ajuntament oferix a les associacions de la localitat.

Has de saber que si la vostra associació és un club esportiu, heu d'inscriure-vos en el Registre d'Entitats Esportives de la Comunitat Valenciana. Així que heu d'anar al Carrer Professor Beltrán Báguena, núm. 4 baix, de València, prop del centre comercial Nuevo Centro. I presentar la documentació necessària, tant l'original com una fotocòpia:

-L'Acta Fundacional

-Els estatuts

-Un certificat d'adscripció del club a la federació de l'esport que aparega en els estatuts

-La instància de sol·licitud que podeu descarregar

-I una fotocòpia compulsada del D.NI del president i del secretari o l'annex següent

I si sou una associació juvenil, recorda que heu de tindre menys de 30 anys, podeu inscriure-vos en el Cens d'Associacions Juvenils i Entitats Prestadores de Serveis a la Joventut i gaudir de molts avantatges. Només heu de presentar en els registres de l'IVAJ.GVA.JOVE la documentació necessària:

-La fotocòpia de la resolució de la vostra inscripció en el Registre Autonòmic d'Associacions

-Una fotocòpia del CIF de l'associació

-Fotocòpia del D.N.I. del president o del responsable de l'associació

-La fotocòpia dels estatuts visats pel Registre Autonòmic d'Associacions

-Còpia de l'Acta Fundacional

-I la següent instància (Castellà) instància (Valencià), en dos exemplars

Ha sigut fàcil veritat? Si tens algun dubte respecte això, ací tens la Llei 14/2008, de 18 de novembre del 2008, d'Associacions de la Comunitat Valenciana. I per descomptat, pots posar-te en contacte amb nosaltres.

Per a acabar, ací tens unes pàgines web que et seran molt útils en la creació de la teua associació:

-En esta web trobaràs tota la informació que necessites saber per a inscriure l'associació en el registre d'associacions:

Com inscriure l'associació

-Ací solucionaràs tots els teus dubtes sobre el model 036 de l'Agència Tributària:

Dubtes del model 036

-En este enllaç pots omplir el model 036:

Omplir el 036

-En la següent pàgina web tens tota la informació necessària per a inscriure l'associació en el Consell Valencià de l'Esport:

L'associació al Consell Valencià de l'Esport

-I en esta web pots consultar els passos per a anotar l'associació en el Cens d'Associacions de l'IVAJ:

L'associació al Cens d'Associacions de l'IVAJ

JÚNIORS APOCALIPSI

Un grup de jóvens monitors compromesos que des de la Llar Parroquial de Santa Marta organitza activitats per a xiquets i jóvens el dissabtes, així com campaments, falles...etc.

Click ací:

Web

Facebook

JÚNIORS CAMINAR

Els xiquets i jóvens poden trobar activitats lúdiques els dissabtes i a l'estiu, falles i més, organitzats per un grup de jóvens amb moltes ganes en les instal•lacions de la Parròquia de Sants Joans.

Click ací:

Web

Facebook

ACCIÓ ECOLOGISTA AGRÓ

Els xics concienciats amb la sostenibilitat i la natura poden trobar el Agró el col.lectiu on desenvolupar tasques voluntàries de conservació, manteniment i difussió i moltes més activitats relacionades amb aire lliure i gaudir dels nostres espais naturals.

Click ací:

Web

Facebook

GRUP DE CONVERSACIÓ ANGLÉS/ESPANYOL

Un grup de gent amb molt interés a millorar les nostres habilitats en els idiomes Anglés /Espanyol i també a aprendre sobre altres cultures. És tan simple com xarrar amb altres persones sobre hobbys, interessos, costums, etc, mentres prenem un café o un refresc en un bar. Si estàs interessat, unix-te a nosaltres cada dimecres a la vesprada a partir de les 19horas en la Casa de Cultura de Puçol.

Click ací:

Més info

AGRUPACIÓ DE PENYES

Un clàssic a Puçol. Les seues festes a octubre, amb torrà, sopars, activitats per a xiquets, orquestres, rock i més son una cita inexcusable a l'octubre. També són els organitzadors, a més de la cavalcada de reis, de la Ruta de la Tapa, un esdeveniment que triomfa en les festes de setembre.

Click ací:

Web

L'AMPLI

Tot un referent entre els nostres músics. Una associació viva que organitza concerts al llarg de tot l'any i que es fa càrrec de organitzar l'ús dels locals d'assaig. Si vols tocar amb ells i elles tindràs la possibilitat.

Click ací:

Facebook

RADIOPUÇOL

Ràdio Puçol és un projecte jove, local i independent que emet per internet. Compromes i crític amb la realitat social, a través de programes de ciència, societat, esportius, musicals, informatius... Si vols participar d'alguna manera amb la Ràdio (aportant material, fent programa...) o simplement contactar amb nosaltres no ho dubtes.

Click ací:

En directe

Web

Més info

 

Última modificación Jueves, 15 Diciembre 2016 15:17

Descripción de Carlos!

Website: https://www.facebook.com/Sabinico
Más en esta categoría: Voluntariat »

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556