Obesitat, què és?

70 obesitat

És una malaltia crònica que es caracteritza per un augment de la proporció del teixit adipós en relació amb el pes corporal total. Pot tindre conseqüències adverses per a la salut.  El mètode més utilitzat per a calibrar aquesta malaltia és l'índex de massa corporal (relació alçada i pes) aquest índex pot determinar un pes saludable si es troba entre 19 i 26kg/m2; Quan la persona passa de 30 és quan hi ha que ficar mesures perquè es patis obesitat.

16 Nov 2012 0 comment
(0 votos)
 
Obesitat, què és?

L'obesitat sovint és causada per una combinació d’estils de vida sedentaris, amb mals hàbits d'alimentació caracteritzats per una sobrealimentació a base de grans quantitats de menjar, (menjars ràpids, precuinats o amb massa calories...) junt amb un exercici físic pràcticament nul. Cal tindre en compte que els factors genètics influïxen en el desenvolupament d’aquesta patologia, així mateix, els mecanismes neuronals també afecten a les alteracions del metabolisme, provocant una alteració hormonal que deixa de controlar els depòsits energètics adiposos.

Les persones obeses es veuen afectades per una discriminació prou gran, des de burles infantils fins a dificultats per a trobar llocs de treball, a més l'obesitat s'associa a determinades malalties com:

-Diabetis

-Colesterol i triglicérids

-Hipertensió arterial

-Malalties cardiovasculars

-Osteoporosi

-Risc de càncer

-Baixa autoestima

-Trombosi cerebral

Com combatre la malaltia?

Per a combatre la malaltia, prèviament és necessari tindre presents els antecedents familiars, el inici i l'evolució de la malaltia, els hàbits alimentaris, els factors psicològics i una bona exploració clínica del pacient, entre altres… Cal tindre en compte que no s'ha de confondre l'obesitat amb el sobrepès, ja que són qüestions diferents.

El tractament de l'obesitat consisteix, en primer lloc, en una considerable reducció de la ingesta de calories acompanyada d'una major despesa energètica, puix adoptar una correcta alimentació unida a la pràctica constant d'exercici físic és una de les bases del tractament. Per a modificar els mals hàbits de conducta és recomanable acudir a psicoteràpia; en els casos més extrems serà necessari l'ocupació de fàrmacs i  la intervenció quirúrgica.

 

Última modificación Jueves, 03 Noviembre 2016 15:42
Más en esta categoría: « Bulímia, què és?

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556