Mixtes: estimulants i pertobadors del sistema nerviós central

68 mixtos

Fan referència a aquelles substàncies amb un efecte mixt, que combinen una estimulació del SNC al mateix temps que desenvolupen efectes pertorbadors. En aquest grup s'inclouen:

-Èxtasi (MDMA)

-Crystal

27 Nov 2012 0 comment
(0 votos)
 
Mixtes: estimulants i pertobadors del sistema nerviós central

El consum de drogues de síntesi va començar a comercialitzar-se en la dècada dels anys noranta. En el moment en què les drogues, com l'heroïna o cocaïna, mostraven els seus efectes devastadors en qui les consumia, aquestes drogues de síntesi van ser presentades com a drogues light, sense efectes negatius, amb l'objectiu de ser consumides per un gran nombre d'elits socials, però la veritat és que, baix eixa closca s'amaguen efectes nocius per a la salut

-Les drogues de síntesi com l'èxtasi, fan referència a un grup de substàncies derivades de les amfetamines que presenten lleus variacions químiques en la seua estructura, generant a més efectes pertorbadors. Les més conegudes són MDA (l'anomenada píndola de l'amor) o l'èxtasi (cridat MDMA). En el cas de l'èxtasi es pot consumir tant per via oral com injectada, produint els seus efectes a la mitja hora, i en una durada fins a 4 hores.

Qui la pren percep un augment de l'empatia, eufòria, sensació d'energia, major sociabilitat, confiança mútua, afecte, augment de la percepció sensorial… no obstant, els seus riscos són notables.

-Riscos a curt termini: distorsió visual, moviments involuntaris dels ulls i mandíbula, augment de la freqüència cardíaca, colps de calor, deshidratació, confusió mental…

-Riscos a llarg termini: ansietat i irritabilitat, problemes de memòria, insomni, problemes hepàtics, renals i cardiovasculars, despersonalització i inclús vessaments cerebrals.

Igual que ocorre amb la cocaïna, el consum d'èxtasi es caracteritza pel anomenat “baixó”, en el qual apareixen símptomes com el cansament físic i psicològic, sensació de tristesa…

-D'altra banda el crystal, que fa referència a una substància estimulant que correspon amb diferents estructures químiques, com els derivats del PCP, de la metanfetamina o derivats del speed cristal·litzat. La via d'administració pot ser oral, inhalada o injectada i el seu efecte és rapidíssim, ja que es fan denotar enseguida i tenen una duració de 30 a 45 minuts, per el que la freqüència d'administració és un dels perills de sobredosis.

-Els riscos a curt termini poden ser: insomni, augment brusc de la temperatura corporal, pèrdua de la coordinació, confusió, arítmies, tremolors, convulsions… mentre que els riscos a llarg termini, poden anar des de psicosis paranoiques, danys cerebrals, convulsions, inclús a la mort.

Última modificación Jueves, 03 Noviembre 2016 15:35

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556