Les relacions ens fan créixer

47 pareja

Les relacions de parella no disten molt d'una relació d'amistat, on l'empatia és el vincle que uneix a les persones. L'empatia és conèixer a l'altre, entendre'l i saber posar-se en el seu lloc quan fa falta, però sense oblidar que l'empatia no significa renunciar als teus drets. Per a açò és important tindre assertivitat, és a dir, és necessari conèixer-te i saber que tens unes necessitats i drets que no poden quedar arrere, llevat que el deixar-ho arrere siga necessari per a respectar a la persona o persones que tens al teu costat.

20 Nov 2012 0 comment
(0 votos)
 
Les relacions ens fan créixer

Hi han moltes maneres de relacionar-se, i cadascuna prové de cada persona, la qual cosa ens fa diferents en la manera de portar la nostra felicitat, l'important és saber escoltar. En una relació de parella és important saber on estàs tu, i a més saber on està l'altre. L'amor té moltes formes i cadascuna és vàlida, si no danyem a l'altre.

Enamorar-se és una emoció que comporta un component fisiològic, és a dir “la física i la química”. Però l'amor es desenvolupa, com un una cosa vivent que has d'alimentar i que va canviant i modificant-se al llarg del temps.

La perfecció inicial de l'amor canvia, i així i tot no deixa de ser perfecte sense deixar de ser imperfecte, perquè varia i es modifica. No és una cosa estàtica, el que moltes vegades pot ser motiu d'inseguretat, però açò significa que la parella creix i està viva. És important que la persona considere que pot fer coses i aprendre de l'altre lliurement, així i tot la parella no deixa de ser una responsabilitat elegida, és a dir, això significa un vincle personal en què es dóna el respecte i creix com pot créixer l'amistat.

http://1.bp.blogspot.com/-ITvGkqp6ax4/T-dpW3U5uyI/AAAAAAAAACg/QPr_YHk5pXQ/s1600/Amor-mu%25CC%2581sica-1296204572_20.jpg

Hi ha persones que inicien una relació esperant que es desenvolupe tota la vida igual, però hi hauràn discussions i conflictes que ho esvairan. Una vegada algú em va dir que si deixes la gàbia oberta, el pardalet torna. Sempre torna, però si no torna és perquè ha trobat un altre lloc on niar.

Quan la relació es torna inestable, les persones sentim nostàlgia per allò que funcionava bé, per allò que era càlid, i mantenim açò en el nostre record, com una cosa positiva que ens ha fet créixer en les nostres vides. Açò forma part dels moments inestables de la parella, i d'eixos conflictes que ens fan anhelar els moments feliços. Però, davant d'un conflicte, no cal oblidar que com a persona tens la teua vàlua, igual que l'altre; pel mateix motiu cal saber reconèixer les errates, perquè l'altra persona té la mateixa vàlua i també les pot cometre.

Les persones estan prenent decisions contínuament, moltes vegades trien opcions que no impliquen que estiga la seua parella. Tenen una vida al marge de la seua parella, una vida social, la qual cosa contribueix a que la seua relació s'alimente, ja que gràcies a açò la persona deprén i complementa el que la seua parella no pot aportar. Cada persona té unes preferències de menjar, de música, de cine, de colors, de roba, i una infinitat de preferències diferents. Una parella, per ser parella no té perquè compartir estes preferències, i és important respectar açò i entendre-ho com una diferència que pot ser favorable, ja que sempre es pot aprendre i integrar en la vida personal. Encara que no portem un jersei roig com la nostra parella, no tenim perquè infravalorar que a ell li agrade, sinó que és important respectar la seua elecció i entendre que les persones som diferents i ningú ens pertany.

Les relacions que no deixen que la seua parella tinga aquesta vida íntima de la seua pròpia persona, a vegades obliden està empatia de la que hem parlat abans. Una relació, no implica que la persona que està al teu costat siga teua, i si caus en aquesta manera d'actuar, intenta recordar que vas començar una relació a la recerca de la felicitat i el teu objectiu no era anul·lar a la persona que volies. Tal vegada, la relació deixe d'estar a el lloc de la felicitat i esta relació haja acabat, però no per això tot ha acabat. Cal pensar que quan una porta es tanca és perquè comença una altra cosa diferent, és a dir, deixes de ser una persona per a ser una altra.

Hi haurà records i nostàlgies que afloren, però has de continuar avançant, i a ser possible integrar el passat com una etapa d'aprenentatge en la vida.

Nuria Durbá Alonso

http://3.bp.blogspot.com/-bsqNtqNSrAQ/UP667uwk-gI/AAAAAAABizQ/59pGDreu-FI/s1600/bonita-postal-de-corazones-para-el-14-de-febrero-dia-%2Bdel-%2Bamor-y-la-amistad-.jpg

Última modificación Jueves, 15 Diciembre 2016 14:41

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556