VIH/Sida

VIH/Sida

29 Nov 2012 0 comment
(0 votos)
 
VIH/Sida

lazo sida 3

El Virus de la Immunodeficiència Humana (VIH) és el que causa aquesta infecció. El que fa aquest virus, és danyar les defenses del cos fins a destruir-les, provocant que la persona no es puga defendre de cap altra malaltia. Per això, les persones no moren per aquest virus en si, sinó per altres malalties que ataquen a un cos sense cap defensa.

Este virus es transmet a través de:

-Relacions sexuals (penetració anal, vaginal o sexe oral) sense protecció amb persones infectades.

-Exposició a la sang de persones infectades

-De la mare infectada al seu fill durant l'embaràs, el part o al donar-li la llet materna.

En cas de dubte, fes-te la prova que és gratuïta i confidencial pel sistema sanitari públic, mai t’has de automedicar, ni seguir consells d'amics... Aquesta prova és un senzill anàlisi de sang que detecta la presència d'anticossos del virus. Perquè estos anticossos puguen ser detectats, és necessari que passen un mínim  de tres mesos des del contacte amb el virus. Un resultat positiu, indica que la persona és seropositiva, és a dir, que està infectada pel virus VIH però, no significa que haja desenvolupat la malaltia del sida. Cal tenir en compte que aquesta persona seropositiva, ja pot contagiar a altres persones per la sang i les relacions sexuals, per la qual cosa, ha de prendre precaucions. Les precaucions a prendre són les següents:

-Utilitzar el preservatiu correctament i habitualment. Però, si hi han nafres o berrugues (fora de la zona que ho embolica), les quals, poden transmetre alguna ITS, com a herpes genital o el papiloma, recomanem no mantindre relacions sexuals mentre dure la malaltia.

-No compartir objectes d'ús personal com a raspalls de dents, fulla d'afaitar, objectes per a preparar drogues i injectar-les…

-En cas de transmissió de mare a fill, és convenient que la mare parle amb el seu ginecòleg, ja que la llet materna pot transmetre el virus, per la qual cosa, està desaconsellada.

Cal saber que, el virus no es transmet per animals domèstics, per banyar-se en piscines públiques, per treballar o relacionar-se amb persones afectades, per picadures de mosquits, per compartir telèfon, menjars, coberts o gots amb la persona infectada, ni per rebre carícies o abraços.

Última modificación Viernes, 27 Enero 2017 13:37

Descripción de Carlos!

Website: https://www.facebook.com/Sabinico
Más en esta categoría: « Lladelles Hepatitis B »

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556