Què és la sexualitat?

00000 clase

Segur que alguna vegada has escoltat parlar de sexualitat, però lo cert és que aquest concepte és molt mes ampli del que pugues imaginar. La sexualitat te un paper fonamental en el desenvolupament d’una vida plena i satisfactòria, on interactuen factors biològics, psicològics socials, ètics, polítics, econòmics, culturals, legals, històrics i religiosos.

12 Nov 2012 0 comment
(0 votos)
 
Què és la sexualitat?

L’Organització Mundial de la Salut (OMS, 2006) defineix la sexualitat com el conjunt de condicions anatòmiques, fisiològiques i psicològiques que caracteritzen a cada sexe. És un aspecte central de l’ésser humà i engloba les relacions sexuals, les identitats, els rols de gènere, l’orientació sexual, la reproducció, l’erotisme, la intimitat i el plaer. D’aquesta manera la sexualitat no només serveix per a la reproducció, sinó que és un aspecte molt més important que es troba present al llarg de tota la vida integrant múltiples sensacions.

Per tant, la salut sexual fa referència al estat de benestar físic, emocional, mental i social en relació a la sexualitat que vivim. Tindre una  òptima salut sexual depèn de l’educació sexual rebuda al llarg de la infància, del nostre entorn i de les pròpies experiències. En resumides comptes la sexualitat forma part de la teua personalitat!

Expressem i experimentem la sexualitat a través de les creences, les fantasies, els desitjos i les nostres accions, amb l’objectiu d’obtindre plaer sexual. És a dir, una agradable sensació física i emocional que dependrà de cadascun de nosaltres: de com vivim la sexualitat i de la nostra relació amb el món. L’amor, el desig o la simple atracció ens vinculen amb l’obtenció de plaer, promotor del desenvolupament social i personal. Però per a poder viure una òptima sexualitat és necessari cobrir les necessitats bàsiques de seguretat afectiva y emocional.

I com és dona la sexualitat en l’adolescència? Doncs bé, com ja sabem, les formes d’expressió i manifestació de la sexualitat són diferents en funció de l’etapa en la que es trobem; en aquest període, l’adolescència, la sexualitat és un nou món per descobrir, apareix la necessitat d’experimentar sensacions i compartir experiències amb els altres. Així, cadascú dels teus companys descobrirà la sexualitat a un ritme i d’una manera diferent. En aquest moment és molt important tindre en compte les decisions que es prenen i d’aquesta manera, gaudir d’una sexualitat plena. 

 

Última modificación Jueves, 03 Noviembre 2016 15:18

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556